Treballs 2012/2011

INS Puig Castellar

La nostra proposta metodològica del projecte és partir de la seqüencia didàctica com a eina per treballar l’anàlisi, la recerca i la reflexió dels joves sobre les seves dificultats de convivència. Sent aquest un instrument per la millora de les seves eines personals i per  a la gestió del conflicte i la prevenció de la violència.

  1. Presentació de la proposta.
  2. Recerca d’informació sobre situacions de bullyng escolar.
  3. Taller de rumors .
  4. Taller de cyberbulling .
  5. Presentació d’histories de joves que han patit bullyng.
  6. Taller Generacio Si-Si.
  7. Vídeo bullying/Biblioteca.
  8. Creació i gestió d’un blog sobre el bullyng al IES.
  9. Creació d’un grup de suport a joves que pateixen bullying.

INS Numància

Som un grup de 4t del Numància. La nostra tutora la Teresa ens ha proposat participar en un premi de la Convivència que organitza l’Ajuntament per als IES de la ciutat.

Nosaltres hem escollit com a tema les relacions intergeneracionals. O millor dit les relacions amb els adults. Com a joves moltes vegades tenim problemes de comunicació amb els profes o amb els nostres pares.

Hem treballat molt durant aquests mesos, hem reflexionat molt com és la nostra relació amb la nostra família i els nostres orígens. Per presentar-nos al premi farem un intercanvi intergeneracional amb un casal de gent gran de Santa Coloma. Els hi ensenyarem com és l’escola d’ara.Esperem que sigui una experiència formidable.

INS Torrent de les Bruixes

Ens presentem un grup de primer, un grup de segon i un grup de companys de 4t que estan fent formació per a ser mediadors escolars.

Els de primer hem treballat i analitzat la convivència al institut. Per això hem fet un joc per explicar als nens de 6é de primària que l’any vinent entraran a l’institut.

Els de segon hem treballat molt el tema del bullying. Hem fet teatre, taller de rumors i de comunicació i vídeo.

Els de quart ens hem presentat voluntàriament per fer de mediadors escolars i per això el Equip de Mediació de l’Ajuntament ens està formant per ser-ho. Hem treballat temes de rumors, convivència i hem decidit presentar-nos al premi amb un vídeo sobre una mediació

INS La Bastida

Som el 3er B de la Bastida.

La veritat que a la nostra classe hi ha persones de molts països i a vegades ens discutim o barallem. També perquè moltes vegades no ens coneixem.

La Eva, el Ramón i la Immi intenten que parlem de la nostra convivència a classe però vaja, no ho tenim molt clar.

Per això va venir el Rafiki a parlar dels rumors que tenim de persones d’altres països. I després va venir el Jordi perquè poguéssim fer teatre i jocs…

Farem un joc de les cultures que presentarem al premi de la Convivència, però que també el farem pels companys de l’escola en la Festa de Sant Jordi.

Esteu tots convidats a jugar-hi!

INS Terra Roja

Tots els 4ts del IES Terra Roja ens presentem al premi de la Convivència que organitza l’Ajuntament. El nostre professor el Joan ens va convèncer de que seria una bona idea treballar i analitzar la situació de Convivència en el Institut.

Cada grup presentarà una proposta diferent: uns farem un mural que penjarem a la porta del insti, altres un vídeo que parlarà sobre el assetjament a l’escola. Altres un blog i finalment amb un grup ensenyarem com explicar un conte a nens de P-5.

Però tots vam poguer reflexionar de lo difícil que és la convivència al insti. Que a vegades té que veure amb allò que passa al pati, però també allò que passa a les aules o als passadissos. Tots vam estar d’acord que les coses començàven amb un rumor i que després es convertia o en racisme o en assetjament o en baralles.

Per tot això hem fet molts tallers: alguns de rumors, altres de assetjament, hem vist pel·lícules i tant el grup A com el B hem fet teatre. I el que va sortir que ens preocupa molt és la relació entre nosaltres que a vegades amb el pas del temps està plena de conflictes, però tenim ganes d’estar bé i de ser bons amics.

Estem molt contents amb l’experiència, encara que ens costa motivar-nos moltes vegades. .per això ara estem treballant molt per presentar-nos al premi.

INS Ramón Berenguer IV

Tots els grups de segon del Ramón Berenguer participem en el premi per a la convivència i drets civils.

Estem treballant el tema del assetjament escolar. Es un tema delicat, ja que moltes vegades quan es fa una broma a un company a vegades s’acaba en bullying.

Per això els nostres professors: el Jesús, el Javi i el Ferran ens han demanat que escrivíssim textos sobre el assetjament, després hem fet molts tallers..

 

El Jordi ens parlava de ser grup i de treball en equip. La veritat que moltes vegades ens costava molt. I allà vàrem començar a parlar d’allò que ens passa i és que estem molt preocupats pel nostre futur.

 

INS Les Vinyes

Som el grup de 3er de Les Vinyes. L’Enric, el nostre Tutor, ens va proposar en un premi que organitzava el Ajuntament sobre convivència entre els joves.

Ens va encantar la idea i vàrem dir de fer un vídeo. El tema que vàrem escollir va ser el assetjament escolar. El dia que va venir la Cèlia ja ens vam discutir entre nosaltres per no escoltar-nos prou bé i per interpretar malament a l’altre.

Després el nostre debat es va centrar molt en com ens comuniquem i què pengem al facebook. Alguns defensàvem que es pot compartir coses i que no passava res.

També vàrem mirar una peli sobre el bullying. Acabava malament. Del tot no som conscients d’allò que passa quan diem coses en el facebook o en les xarxes socials.