El Torrent de les Bruixes es rebel·la contra el bullying

Els alumnes de l’IES Torrent de les Bruixes roden un curt de ficció que presenta mirorelats sobe assetjament escolar

A través de diverses històries quotidianes, els alumnes de l’Institut Torrent de les Bruixes de Santa Coloma de Gramenet posen de manifest situacions d’assetjament escolar i alhora reivindiquen que les víctimes són qui han de dir prou d’aquests comportaments.

El bullying és un tema que preocupa els joves, que molt sovint no saben com reaccionar ni com actuar vers aquesta pràctica que, per desgràcia, és habitual a les aules de les escoles i instituts. Així, aquest ha estat el tema que han triat per presentar-se al V Certamen de Convivència i Drets Civils, organitzat per l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

El resultat és un curt de ficció on es barregen microrelats d’assetjament, racisme i homofòbia a l’institut, amb un desenllaç sorprenent que es rebel·la contra les percepcions negatives i els estereotips.

Tots els alumnes de 4t d’ESO han participat del procés de realització del curtmetratge: des de la idea original, el guió, rodatge fins al muntatge, els joves han estat els artífexs d’aquesta història.

El treball es presentarà el pròxim 27 de maig a la biblioteca del Singuerlín, durant la celebració del Certamen de Convivència i Drets Civils.