El Ramon Berenguer viatja en el temps i recupera la memòria històrica dels seus avis

Un curtmetratge sobre la immigració uneix alumnes de l’IES Ramon Berenguer i gent gran de la llar d’avis homònima

La immigració dels anys 40, 50 i 60 a Santa Coloma de Gramenet és un tema que segueix vigent gràcies a les vivències i l’experiència dels nostres avis. Els alumnes de l’IES Ramon Berenguer han volgut homenatjar la memòria històrica de la gent gran que viu a la residència que porta el mateix nom, a través d’un curtmetratge.

Aquest és el tema que han triat per presentar-se al Certamen de Convivència i Drets Civils 2016, organitzat per l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Durant mesos de feina, els alumnes de 4t d’ESO i la gent gran de la llar de la tercera edat han treballat conjuntament per donar forma al guió d’aquest curt teatralitzat. En vàries sessions, s’han reunit amb els avis, els quals els han explicat la història de la seva joventut i com van arribar a Santa Coloma de Gramenet des dels seus pobles i ciutats natals.

IMG-20160505-WA0004

A més, els mateixos avis han estat actors, juntament amb els joves, recreant el viatge que els va dur a la nostra ciutat. El filme presenta dues etapes de la vida dels protagonistes: el moment en què van decidir emprendre l’aventura d’emigrar i el present. En les primeres escenes, els alumnes encarnen els ancians i quan la narració ens transporta al moment actual, agafa la veu de la gent gran que ens parlen en primera persona de la seva experiència.

El treball de caracterització dels joves ha estat magnífic i durant les sessions de preparació i rodatge s’han creat lligams profunds entre els alumnes i els residents de la llar d’avis. El resultat es podrà veure el 27 de maig, durant la celebració del V Certamen de Convivència i Drets Civils, a la biblioteca del Singuerlín.