L’IES Puig Castellar posa en marxa l’apadrinament entre alumnes

El projecte GUIP s’enfoca en l’acompanyament dels alumnes de 1r per part dels de 4t d’ESO

El pas de l’ensenyament de primària a l’ESO sol ser un moment complicat per a tots els joves d’11 i 12 anys que, de sobte, es converteixen en els més petits entre tots els companys. A l’Institut d’Ensenyament Secundari, Puig Castellar, tenen molt clar que els nouvinguts necessiten un acompanyament, una guia que els ajudi a superar els reptes de canvi de cicle i que alhora sigui un referent dins l’escola.

IMG-20160520-WA0000

Per aquest motiu han engegat el Projecte GUIP (Puig a l’inrevés), amb el qual es presenten al Certamen de Convivència i Drets Civils 2016, organitzat per l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, un pla anual a través del qual els alumnes de 4t d’ESO es converteixen en padrins dels de 1r i assumeixen el rol de “cicerones” per avançar junts en l’aventura de començar els estudis secundaris.

Durant tot el curs, els sèniors s’han organitzat en comissions i han participat en diferents dinàmiques i tallers: una ‘master class’ de ball, una sessió de karate amb Can Peixauet Karate Kyokushin, on van aprendre els valors d’aquesta art marcial, tallers de gestió de conflictes, de rumors, etc. I també han organitzat dinàmiques amb els seus fillols de 1r per establir vincles i lligams.

L’experiència la relaten els padrins i tots valoren com de positiva ha estat i com els ha transformat i canviat durant els mesos que han ajudat als alumnes de 1r. Tot el procés ha quedat enregistrat en un documental on, a través de les visions dels padrins de 4t, s’explica l’impacte que el Projecte GUIP ha tingut en les seves vides i en les dels fillols i com els ha transformat.

Ara, esperen que aquest programa pilot pugui implementar-se de manera definitiva el curs vinent i quedar com un element més del programa de l’IES Puig Castellar.

IMG-20160426-WA0000-1