La Bastida proposa realitats alternatives a problemes quotidians de les aules

Amb la pregunta: I tu què faries? Els alumnes de l’IES La Bastida, capgiren situacions de conflicte als instituts

Un alumne arriba a l’institut per primer cop, quina serà la rebuda dels seus nous companys? Quina ens agradaria que fos? Aquesta és la premissa a partir de la qual els alumnes de 4t d’ESO de La Bastida construeixen un curtmetratge de ficció, per denunciar algunes actituds que volen canviar a les aules, com el refús cap als nouvinguts o l’aïllament dels alumnes que treuen bones notes.

Sota el títol: ‘I tu què faries?’ col·loquen un mirall a la realitat de situacions que han vist o han patit i els hi donen la volta, per mostrar que una altra manera de relacionar-se és possible. En la base de la història, rau el rebuig que aquests joves expressen vers l’assetjament escolar o bullying, que és el tema que han triat per presentar-se al V Certamen de Convivència i Drets Civils, organitzat pel Servei de Convivència de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Durant mesos, han treballat en el guió, producció, rodatge i muntatge de la seva peça audiovisual que es podrà veure en la Biblioteca del Singuerlín el pròxim 27 de maig, durant la celebració del Certamen de Convivència i Drets Civils d’enguany.