La cloenda del V Certamen de Convivència i Drets Civils reconeix l’esforç de 200 joves colomencs

La biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré ha estat l’escenari de la gala de cloenda de la cinquena edició del Certamen de Convivència i Drets Civils. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, a través del Servei de Convivència i que està adreçada als instituts de la ciutat.

En aquesta ocasió, prop de 200 alumnes de set centres de secundària han participat en un projecte que té com a objectiu treballar els valors del respecte, la diversitat i la convivència. L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, acompanyada pel regidor ponent de drets socials, Luis Javier Fuentes, ha assistit a l’acte i ha destacat l’esforç i la dedicació per fer possible els treballs.

A través de documentals i curtmetratges, els alumnes han treballat problemàtiques que es poden donar a l’aula i la manera de solucionar-les com el bullying o la discriminació per qüestió d’origen i també han abordat d’altres temes com la interculturalitat i fins i tot la memòria històrica, que ha comptat amb la col·laboració dels avis i àvies de la residència Ramon Berenguer IV.

La clausura del certamen ha servit també per visionar els treballs del joves participants, que han presentat els seus filmes inèdits davant de la resta de companys dels instituts veïns. Tots els treballs es poden veure al canal de Youtube Joves en Xarxa.

Amb el lliurament d’obsequis s’ha posat punt final a l’acte. Tots els grups han estat guardonats. El reconeixement a la tasca feta per tots ells serà un concert exclusiu del cantant colomenc Muchachito el mes de juny a Can Zam.