El Terra Roja parla sobre l’Holocaust gitano al Parlament

El Parlament de Catalunya ha commemorat el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust, que se celebra el 27 de gener, dia, en el que l’any 1945, es va alliberar el camp d’extermini d’Auschwitz.

La cerimònia ha consistit en un acte institucional presidit per Roger Torrent, President del Parlament, i al qual estaven convidats diversos instituts, entre ells el Terra Roja. Els alumnes de 4t de l’ESO d’aquest centre han participat en el projecte educatiu que tenia la finalitat de conèixer l’Holocaust, els diversos col·lectius que ho van patir i “conscienciar-se així de la necessitat que mai més no es repeteixi res semblant”, com es diu des del Parlament.

En aquest sentit, el Terra Roja ha presentat les seves conclusions sobre el “Porrajmos”, l’Holocaust gitano. Tal com expliquen al parlament, “un genocidi consentit per la Comunitat Internacional” i, després de la Guerra, acceptat per la República Federal d’Alemanya, que va decidir que “totes les mesures preses contra els roma abans de 1943 eren polítiques legítimes de l’Estat”.

Els alumnes del Terra Roja van afirmar que la seva missió a l’acte va ser “recordar, homenatjar, visibilitzar i lluitar contra les injustícies i estereotips que envolten al poble gitano”.

Per tancar la seva intervenció, els representants del Terra Roja van fer una reflexió sobre la convivència i la interculturalitat: “El respecte i la convivència de les diferents cultures en un marc d’igualtat, suposa enriquir-nos com a persones i com a societat”.