Els centres oberts acullen la 1a trobada d’educadors d’obres socials maristes

El centre obert Rialles – Fundació Champagnat ha sigut l’amfitrió de l’Espai Compartir, la trobada d’educadors socials d’obres socials Maristes, celebrada a la Biblioteca de Singuerlín  i que ha servit per ressaltar Santa Coloma com a ciutat d’acollida, com s’ha comentat des de Rialles.

Aquesta col·laboració entre centres oberts i entitats de la ciutat amb l’Obra Social Marista és el resultat d’una xarxa de treball i cooperació. L’objectiu d’aquesta jornada ha sigut dur a terme una reflexió, qualificació i un intent de donar respostes des del treball conjunt sobre la feina d’acompanyament dels educadors socials.

Diego Arroyo, el tercer tinent d’alcaldia i regidor d’Educació, Drets Socials, Infància, Joventut i Esports, ha sigut un dels protagonistes del parlament inicial, en el qual ha volgut fer un reconeixement a la tasca que realitzen els centres oberts qualificant-la d’impagable i imprescindible per a la ciutat.

Fèlix Castillo, psicòleg clínic, psicoterapeuta i coordinador del Màster de coaching Sistèmic de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha sigut el responsable de la primera ponència  i ha posat sobre la taula reflexions sobre com entenem l’acompanyament i com actuar quan algú no vol ser acompanyat.

L’Associació Gabella també ha estat present durant la jornada, ja que un grup dels seus alumnes del curs de cambrers han sigut els encarregats d’oferir l’esmorzar. Una taula rodona moderada per Júlia Slater i en la qual han participat Neus Muñoz, Pep Buetas i Pep Prats, tots ells amb diferents responsabilitats a les obres educatives maristes, ha posat punt final a una jornada amb més d’un centenar d’assistents.