Centres per la Convivència celebra la segona trobada a l’Institut Can Peixauet

El Servei de Convivència i els centres públics de secundària han organitzat la segona trobada de la Xarxa d’intercanvi en la qual els diversos centres de la ciutat poden compartir idees i experiències en relació  a la mediació.

Aquest cop, l’amfitrió  ha sigut l’institut Can Peixauet, que ha presentat el seu programa de mediació i les activitats i projectes que realitza durant el curs en aquest sentit. A més, tres alumnes mediadors del centre, L’Ariadna; el Joel i el Gerard, han explicat la seva funció a l’institut com a mediadors i han compartit les seves experiències i inquietuds.

L’apoderament dels joves i crear un espai on els alumnes mediadors de cada centre es puguin reunir i intercanviar idees és una de les propostes amb més pes. És per aquest motiu, que el Servei de Convivència ha acordat amb els centres la celebració d’una jornada de mediació entre alumnes i professors dels diversos centres el pròxim 22 de maig.

D’altra banda, el curs vinent es vol posar en marxa la formació en mediació i gestió alternativa de conflictes pel professorat proposada pels centres en la primera sessió. De la mateixa manera, el Servei de Convivència ha posat sobre la taula uns talleres pràctics perquè els alumnes mediadors tinguin l’oportunitat de seguir formant-se.