Compartim un nou taller de pràctiques restauratives amb l’equip de mediadors i mediadores de l’INS El 9

Aquest 29 de novembre hem compartit les nostres pràctiques restauratives que serveixen per aprofundir en conceptes, compartir experiències vitals i generar sentiment de comunitat amb el nou equip de mediadors i mediadores de l’institut El 9 de Santa Coloma.

Aquesta metodologia es presenta com un model d’intervenció efectiu per a resoldre els conflictes. Aposta pel diàleg i la responsabilització de tota la comunitat educativa, parlant d’autor, receptor i comunitat i superant els models basats en l’infractor i la víctima.

A través dels cercles de diàleg aprofundim en les actituds, el posicionament i el tipus de comunicació necessària per ajudar a resoldre els conflictes. Involucrant tant als autors, als receptors i a la resta de la comunitat en la solució al problema i en la reparació del dany causat. El sentit de pertinença, la cohesió i permet aflorar els sentiments i necessitats que s’amaguen darrere dels interessos de les parts en conflicte.