MOODS, mems per a veure-ho tot d’una altra manera!

Els moods (expressió col·loquial utilitzada de l’anglès per a parlar de l’estat d’ànim’) són la nova eina de la Xarxa per parlar dels joves i amb els joves.

Un mood és una manera de comunicar per a dir a la gent com et sents. Una eina per a entendre i reflexionar la realitat i de com et sents en ella. Una manera àcida i divertida de passar a l’acció per frenar certs comportaments, actituds i comentaris que discriminen i fan mal.
A través dels mems, el llenguatge oficial d’Internet, l’objectiu és reflexionar, capgirar i actuar davant algunes informacions que ens arriben a través de les xarxes socials i la missatgeria instantània.

Amb aquesta nova acció ens plantegem apropar el triple filtre a un públic jove, amb un llenguatge i estil de comunicació fresc, però que manté l’esperit crític i convida a l’acció davant de comentaris, informacions malintencionades que fan mal a persones i col·lectius i que ens arriben a través de les xarxes socials o els xats de Whatsapp.

La iniciativa es desprèn de les propostes que l’alumnat dels centres participants en el programa Centres per la Convivència van realitzar a l’Espai de Treball Joves en Xarxa 3.0 en el curs 20-21. Es recullen frases, comentaris, reflexions de l’alumnat participants en la trobada intercentres, que hem volgut convertir en eines útils per frenar certs comportaments, actituds i comentaris que discriminen i fan mal.