Celebrem la primera sessió del seminari de coordinació 2023/2024 de Centres per la Convivència

Aquest 20 d’octubre hem celebrat la 1a sessió del Seminari de Coordinació Centres per la Convivència curs 23-24! Joves del projecte europeu FAST LISA ens presenten el projecte i com buscar estratègies comunes per treballar amb les i els joves de l’ESO de Santa Coloma els discursos d’odi a través de les pantalles.

El projecte FAST LISA, de les seves sigles en anglès Fighting hAte Speech Through a Legal, ICT and Sociolinguistic Approach (Lluitant contra els discursos d’odi a través d’un enfocament legal, sociolingüístic i de les TIC), és un projecte desenvolupat pel Servei de Convivència, Desenvolupament Comunitari i Civisme de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet; i financiat per la Unió Europea i desenvolupat en col·laboració amb institucions de quatre països europeus diferents: la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); la Universitat de Bolonya (UNIBO) i l’Ajuntament de Ravenna des de Italia; l’Institut d’Informática Aplicada de Leipzig (InFAI) i Pro Arbeit d’Alemanya; i la Tree Agency des d’Estonia.

L’objectiu principal del projecte FAST LISA es la lluita contra els discursos d’odi en línia a través de la creació d’un protocol i una eina digital amb una perspectiva intercomunitària. En un context de creixement de la comunicació en línia és vital per comprendre el seu impacte en la vida de les persones i el seu paper en les relacions i l’impacte que té sobre la convivència, tant en línia com més enllà de les pantalles.