Celebrem la primera trobada intercentres del curs 2023/2024

La primera trobada Intercentres del projecte Centres per la Convivència del curs 2023/2024 reuneix a joves dels instituts de Santa Coloma per construir i compartir estratègies per minimitzar l’impacte dels discursos d’odi. Gràcies als i les joves dels instituts participants per fer-ho possible. Aquest és el nostre espai de trobada, intercanvi i tolerància. Això és Centres per la Convivència!

Hem comptat amb la col·laboració de les joves ambaixadores del programa FAST LISA. El projecte FAST LISA, de les seves sigles en anglès Fighting hAte Speech Through a Legal, ICT and Sociolinguistic Approach (Lluitant contra els discursos d’odi a través d’un enfocament legal, sociolingüístic i de les TIC), és un projecte desenvolupat pel Servei de Convivència, Desenvolupament Comunitari i Civisme de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet; i financiat per la Unió Europea i desenvolupat en col·laboració amb institucions de quatre països europeus diferents: la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); la Universitat de Bolonya (UNIBO) i l’Ajuntament de Ravenna des de Italia; l’Institut d’Informática Aplicada de Leipzig (InFAI) i Pro Arbeit d’Alemanya; i la Tree Agency des d’Estonia.

L’objectiu principal del projecte FAST LISA es la lluita contra els discursos d’odi en línia a través de la creació d’un protocol i una eina digital amb una perspectiva intercomunitària. En un context de creixement de la comunicació en línia és vital per comprendre el seu impacte en la vida de les persones i el seu paper en les relacions i l’impacte que té sobre la convivència, tant en línia com més enllà de les pantalles.

#SiCreixemPlegadesResEnsAtura